Беретини продължава с безупречните си изяви на трева и е първият финалист в Куинс

от в 16:09 на 19.06.2021
Мирела Николова

Матео Беретини е първият финалист на тазгодишното издание на турнира от категория АТР 500 в Куинс, след като се справи със съпротивата на Алекс Де Минор в полуфиналната фаза. Началният удар и форхендът на италианеца бяха на неверятно високо ниво и изиграха ключова роля за победата, дошла след крайното 6:4 6:4. В спор за титлата Матео ще премери сили с победителя от срещата между Денис Шаповалов и Камерън Нори.

Беретини бе този, който стоеше по-добре на корта в дебютните минути на двубоя и благодарение на офанзивната си игра успя да постави противниковото подаване под напрежение. Той сменяше темпото на разиграванията с прецизни подсечени удари и не се колебаеше да завърши с уинър от форхенд страната си. Това даде резултат и с брилянтно изпълнен пасингшот италианецът подпечата първия пробив в мача за 2:1. Заставайки на линията за сервис, световният №9 бе напълно безкомпромисен и не даде възможност на противника си дори да мисли за наваксване на пасива и без никакви затруднения топ поставеният поведе в отделните части. 

Вторият сет стартира равностойно и набързо се стигна до 2:2. Тогава последваха тежки геймове за сервиращите, които бяха изправени пред опасност от загуба на подаването си, но и двамата издържаха теста и паритетът бе запазен. Смъртоносните форхенди на най-добрия италиански тенисист го изведоха до нови брейкболи и след серия от перфектно пласирани удари ключовият пробив бе налице. Сдобил се с възможност да сервира за място на финала, Беретини не допусна изненада и скоропостижно си осигури участие на своя втори финал на тревен турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини продължава с безупречните си изяви на трева и е първият финалист в Куинс Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook