Беретини продължава в Куинс без загубен сет и вече е на 1/2-финал

от в 20:39 на 18.06.2021
Диана Андреева

Матео Беретини продължава уверено напред в преследването на първа титла за сезон 2021. Италианецът, който пропусна голяма част от сезона на хард в началото на годината, все по-често показва, че се намира в страхотна форма. Днес италианецът се поздрави с нова победа на турнира в Лондон и вече е 1/2-финалист, като този път негова "жертва" стана представителят на домакините Дан Еванс. 

В следващия етап от турнира Беретини ще трябва да се изправи срещу Алекс де Минор. Австралиецът изненада Марин Чилич по-рано през деня и сложи край на победоносната серия, в която Чилич се намираше, а именно седем последователни победи. Беретини и Де Минор не са се срещали до момента, като шампионът от този мач ще се класира за заключителната фаза на турнира в Лондон. 

Мачът далеч не се разви толкова лесно за италианския тенисист. Началото на срещата бе многократно отлагано заради дъждовното време в Лондон, а това доведе до много непредизвикани грешки от страна и на двамата състезатели в началните минути. Щом намериха своя ритъм обаче, те започнаха да играят много стабилно, а основното им оръжие беше сервисът. Именно стабилният начален удар доведе откриващата част до тайбрек.

В решаващия дълъг гейм Еванс на два пъти си осигуряваше брейк преднина, ала несигурността му от дъното на корта доведе до пропиляване на аванса и в крайна сметка той отстъпи. Подобно се разви и вторият сет, ала там Беретини успя да пробие своя противник и заслужено се поздрави с крайната победа след един час и 38 минути игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини продължава в Куинс без загубен сет и вече е на 1/2-финал Диана Андреева
Теми:  
даниел еванс | матео беретини | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook