Беретини с обрат над Сепи; Агут с двусетов успех над Гаске

от в 17:11 на 20.06.2019
В


Матео Беретини направи обрат срещу Андрес Сепи. Въпреки че за първи път от седем мача насам Матео загуби свой сервис грйм, той успя да се наложи над сънародника си след 4:6 6:3 6:2 за 1 час и 44 минути игра.

В началото на мача Сепи не беше особено уверен в себе си, но въпреки трудностите си взимаше подаванията. Последвалите минути бяха равностойни, а разликата дойде, когато сервирайки при 3:3 младият Беретини допусна пробив, привкус, който бе забравил за доста дълго време, а въпреки усилията си да реализира рибрейк в следващия гейм, Матео не успя да изравни в резултата и впоследствие и загуби първата част поради натрупания пасив.



Вторият сет отново вървеше равностойно, а за втори път сервирайки при 3:3 Беретини даде възможност за пробив на съпреника си, ала Сепи този път не успя да се възползва, а впоследствие именно ветеранът и загуби следващия гейм, като аналогипно на изминалия сет, пробилия безпроблемно затвори частта в своя полза.

В решаващата част на мача 23-годишният Беретини нанесе пробив още в откриващия гейм, а при следващото си подаване Сепи отново не съумя да вземе подаването си, а тези два брейка бяха и решаващи за изхода на сета, както и за мача.

Така макар и срещайки неприятности, Беретини надделя в италианския двубой, за да може да си осигури мач с Карен Хачанов.



Във втория среща от програмата на централния корт в Хале, Роберто Баутиста Агут отстрани в два сета Ришард Гаске след 6:1 6:4.

Агут беше абсолютно безкомпромисен, когато му се разкриеше взъможност за брейк, докато Гаске едва в един гейм успя да се добере до възможност за пробив, още в откриващия такъв на мача, ала така и не се възползва, а впоследствие му трябваха още цели три гейма преди дори да отвори сметката си в мача.

С победата си днес испанският тенисист - Агут продължава към четвъртфиналите, където ще има тежка задача в лицето на французина Пиер-Юг Ербер.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини с обрат над Сепи; Агут с двусетов успех над Гаске В

Коментари





Следвайте ни в Facebook