Беретини с петсетов успех над Шварцман; Кукушкин надделя над Щруф

от в 21:27 на 06.07.2019
В


Матео Беретини сложи край на най-добрия сезон на трева на Диего Шварцаман отраснявайки го в пет сетова драма. Италианецът затвърди започналия по перфектен начин сезон на зелената настила осигурявайки си маято в осминафиналите на Уимбълдън след 6:7(5) 7:6(2) 6:4 6:7(5) 6:3.



Матео днес беше изключително активен на корта и това водеше и впечатляващите му показатели, като 75 печеливши, които бе нанизал, ала за сметка на това, може би и основната причина за спечелените сетове на Диего бяха страшно многото грешки на италианеца идващи предимно от негови попринцип перфектен форхенд.

В първите четири сет драмата беше в самия край. В първата част Матео дори серираше за сета преди да допусне рибрейк за 6:6 и да отстъпи в тайбрек, а във втория въпреки изпунатите сетболи при 5:4, преди да надделее в тайбрек отрази и скрит сетбол. В третата Беретини успя да реши нещата с късен брейк в 10-тия гейм, а в четвъртия сет той пропусна цели 3 мачбола преди да отстъпи в тайбрек. Така се стигна до решаващ сет, а там Матео успя рано-рано да пробие за 2:0 и без да допуска повече изненади успя с 6:3 да затвори срещата.



Михаил Кукушкин нанесе поредна победа на турнира в Лондон и продължава да впечатява на тазгодишния Уимбълдън. Този път жертва на казахстанеца стана 29 годишният Ян-Ленард Щруф, очакван да бъде фаворит в срещата. Двубоят продължи 3 часа и 28 минути, а крайният резултат бе 6:3 7:6(5) 4:6 7:5. Германеца не съумя да се сапси дори своите 26 аса и допусна цели 3 пробива в хода на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини с петсетов успех над Шварцман; Кукушкин надделя над Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook