Беретини с втора титла за годината след триумф над Алиасим в Щутгарт!

от в 17:57 на 16.06.2019
В
Матео Беретини спечели втория си трофей за годината днес! Италианецът се справи със съпротивата на Феликс Оже-Алиасим, за когото това е и трети загубен финал през този сезон. В крайна сметка Матео се поздрави с крайния успех 6:4 7:6(11) след един час и 47 минути игра.

Беретини държеше първия сет под контрол, уповавайки се на ранния брейк, който той реализира, както и безответните си подавания. Макар че Алиасим откри двубоя с нулев сервис гейм, в който канадецът записа и два аса, още в следващото си подаване той инкасира пробив, а до края на частта неговият съперник не му разкри шансове за рибрейк.



Младокът бе застрашен от подобно развитие и на втория сет, след като Беретини се добра до два поредни брейкбола в откриващия гейм за сета, както и до три поредни такива при 2:2. Феликс в тези моменти обаче демонстрира завидна психика и заличи всички възможности.

Въпреки това по-солидният тенисист на корта продължаваше да бъде италианецът, който по-лесно печелеше подаванията си и цялостно бе по-стабилен по време на размените от дъното на корта. И все пак до пробиви така и не се стигна, като тайбрек трябваше да реши съдбата на втората част.

https://twitter.com/TennisTV/status/1140266250209320960

В него двамата бяха съвсем категорични на начален удар, като първият минибрейк дойде чак в десетата точка на дългия гейм, когато необуздан форхенд на Беретини излезе далеч в аут, а така Алиасим се оказа с предимство от 6:4 точки. Сетболите обаче бяха отразени от италианеца, като последва и трети такъв, който също не бе оползотворен от младока. Скоро Беретини се добра до мачбол, но началният удар на неговия съперник тогава не му остави шансове.

Последва трета смяна на полетата при 9:9, а Беретини впоследствие се добра до втора шампионска точка. Дойде ред на два безкомпромисни аса от ракетата на Алиасим, като тогава италианецът на свой ред заличи сетбола с директна точка от начален удар. Скоро Беретини достигна и до трети мачбол, като този път съвършен ретур прати двубоя в негова полза!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини с втора титла за годината след триумф над Алиасим в Щутгарт! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook