Беретини се справи с Рууд и се класира за първи Мастърс финалв кариерата си!

от в 22:55 на 08.05.2021
Диана Андреева

Матео Беретини е вторият финалист на Mutua Madrid Open 2021! Италианецът изигра нов двубой на най-високо ниво и заслужено ще се бори за първа титла на ниво Мастърс 1000 в кариерата си през утрешния ден. Беретини надделя над набралия скорост през последните няколко седмици Каспър Рууд след 6:4 6:4 и заличи надеждите на младия си колега да продължи напред в турнира.

Успехът на Беретини ще го изкачи с една позиция в ATP ранглиста от понеделник, като той ще заеме мястото на световния номер девет Диего Шварцман. Утре на Матео му предостои може би най-сложното препятствие по пътя му до сега в испанската столица. Италианецът ще се изправи срещу Александър Зверев - именно тенисистът, който първо победи Краля на клея Рафаел Надал, а впоследствие сломи и Принца на червените кортове Доминик Тийм. 

По време на 1/2-финалната среща Беретини ясно демонстрира намеренията си още от началните минути - Матео избягваше да навлиза в продължителни разигравания, стремейки се да връща топката възможно най-агресивно в половината на своя опонент и по този начин да не му позволява да контролира ситуацията на корта. Тактиката на италианецът даде резултат, защото след точно един час и 21 минути той записа осмата си поредна победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини се справи с Рууд и се класира за първи Мастърс финалв кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
беретини | каспър рууд | мадрид | матео беретини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook