Беретини шокира Монфис в петсетова драма, завършила с решителен тайбрек!

от в 03:04 на 05.09.2019
В
Матео Беретини е третият полуфиналист на тазгодишното издание на US Open след блестящо представяне срещу Гаел Монфис. Двамата изнесоха може би мача на турнира, който бе спечелен от младия италианец след 3:6 6:3 6:2 3:6 7:6(5) за малко под четири часа на корта, като на първия си ,,Мейджър” полуфинал Матео ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман.

Стабилната игра на французина поставяше доста проблеми на Беретини, който често в опита си да вземе контрол над разиграванията пресилваше ударите си и допускаше неточности. Търпението на Монфис му се отплати с пробив в средата на първия сет, оказал се напълно достатъчен за фаворита в мача да поведе в отделните части.



Гаел започна и втория сет силно, повеждайки с 2:0, като той дори имаше и брейкбол за 3:0, но изведнъж Матео се завърна в играта с пълна сила. Ударите му започнаха безотказно да попадат в очертанията на противниковото поле, при това с такава острота, за която Монфис често не намираше отговор.

Последва рибрейк, а двамата започнаха да изпитват редица затруднения по време на подаванията си, но до пробиви така и не се стигна. Това бе до 4:3, когато Матео вдигна нивото и след пробив, затвърден на нула, сетовете бяха изравнени.



Импулсът в играта на италианеца бе осезаем и той го използва по най-добрия начин, за да си набави два пробива и да поведе в сетовете, но Монфис отказа да се предаде и спечели труден гейм на ретур в четвъртия сет, за да предизвика решителна част.



В нея драмата бе максимална, тъй като Беретини поведе с ранен пробив, който набързо бе опропастен, но скоро по-младият от двамата отново взе подаването на съперника си, като този път изглеждаше, че това ще бъде достатъчно на Матео да спечели двубоя.

При 5:3 25-тият в света дори достигна до мачбол на свой начален удар, когато последва странна двойна грешка, а след още две неточности от ракетата на Беретини Монфис се завърна с пълна сила в двубоя.

https://twitter.com/usopen/status/1169370922395942912?s=20

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Беретини водеше през цялото време с минипробив, а по едно време италианецът дори дублира това си предимство, като все пак Монфис за пореден път демонстрира непримиримият си характер и след няколко чудесно изиграни ситуации от контраатака французинът се доближи на точка от опонента си за 4:5.



Тогава обаче Беретини изигра разиграването като по учебник, за да се добере до два поредни мачбола. Първият бе заличен след ас на Монфис, но този път, при общо третия си мачбол, Беретини вкара светкавичен сервис по правата, който французинът не съумя да върне, а по този начин най-голямата победа в кариерата на младия италианец бе осъществена!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини шокира Монфис в петсетова драма, завършила с решителен тайбрек! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook