Беретини ще бъде следващият съперник на Григор във Виена; Хачанов се справи с Хуркач

от в 02:24 на 22.10.2019
В
Матео Беретини ще бъде тенисистът, който ще се противопостави на Григор Димитров на осминафиналите на турнира от серията ,,АТР 500” във Виена. Италианецът днес надделя над Кайл Едмънд, след като загуби първия сет от мача - 3:6 6:3 6:4 след два часа и пет минути на корта.

Италиенцът срещаше затруднения с намирането на корта в първия сет и като че ли имаше физически проблем, наложил намесата на физиотерапевт по време на почивките между геймовете.

Едмънд обаче не бе склонен да подарява лесни точки и благодарение на ранен пробив британецът се откъсна в сетовете.

https://twitter.com/atptour/status/1186289127962173440?s=20

Въпреки това методично Беретини взимаше все повече контрол да разиграванията, като форхендът на италианеца започваше да функционира все повече на познатото си ниво. Така след късен пробив във втория сет частите бяха изравнени, като Матео умело използва натрупалата инерция, за да нанесе пробив в началото на решителния сет, а до края на мача италианецът не срещна проблемк на начален удар, издействайки си правото да се срещне с Григор в следващия кръг в австрийската столица.

https://twitter.com/atptour/status/1186317929182355457?s=20

Карен Хачанов пък се справи в два сета с коварното изпитание в лицето на Хуберт Хуркач - 6:4 7:6(3), след един час и 40 минути игра. В следващия кръг руснакът ще се изправи срещу Мартон Фучович, който се наложи над Лоренцо Сонего след 6:4 6:4.

https://twitter.com/doublefault28/status/1186381831043567616?s=20

Благодарение на ранен пробив в третия гейм Хачанов си осигури успеха в първия сет на двубоя, като предимството на деветия в света ставаше все по-категорично. Карен започна ударно последвалата част, реализирайки двоен пробив, за да поведе с 3:0 гейма.

Хуркач обаче показа ,,от какво тесто е замесен”, като полякът просто не бе склонен да се предаде и в крайна сметка, след като отрази и мачбол при резултат 5:3 в полза на съперника си, Хуберт достигна до паритет.

Радостта на поляка обаче се оказа краткотрайна, тъй като в последвалия тайбрек Хачанов отново си изгради главоломно начално предимство, този път повеждайки с 4:0 в точките, като до края на дългия гейм високият руснак отпусна само още три разигравания на противника си, преди окончателно да триумфира в срещата и да се класира напред във Виена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини ще бъде следващият съперник на Григор във Виена; Хачанов се справи с Хуркач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook