Беретини: Ще се поуча от загубата срещу Рафа; напрежението ми повлия

от в 22:48 на 28.01.2022
Калоян Соколов

Матео Беретини се превърна в първия италиански състезател, който достига до полуфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, само че световният номер седем не показа истинските си възможности в сблъсъка си с Рафаел Надал и напусна корта в ролята на губещ. Италианецът обаче гледа позитивно на поражението и изглежда е извлякъл необходимите поуки за бъдещето, ако съдим по неговата пресконференция:

"За пръв път играя под спуснат покрив тук. Условията бяха различни и ми беше много тежко. В началото изпитвах сериозни трудности с намирането на ритъма си и ми отне известно време да се адаптирам, но същевременно Рафа играеше отлично. Научих се, че трябва да бъда готов за игра по всяко време и при всякакви условия, защото всичко може да се случи в нашия спорт и е задължително да си готов за предизвикателството. Днес просто Надал беше значително по-добър от мен. Можете да се обърнете към статистиката, за да разберете какъв огромен опит има този човек в полуфинали от Големия шлем. Впоследствие си поговорихме в съблекалнята и той ми каза колко трудно му е било срещу мен, а аз отново го поздравих. Подобни разговори са чудесни, тъй като аз имам да уча още много неща от него.

Доволен съм от играта си в третия и четвъртия сет. Показах тенис на високо ниво, а той ми отговори със същото. Беше здрава битка и мисля, че е била забавна за наблюдаване, защото самият аз се забавлявах на корта, докато участвах в нея. В първите две части обаче не показах това, което очаквах от себе си. Не бях с правилната психологическа настройка и ми повлия, че играя срещу Рафа на толкова голяма сцена. Все пак успях да се възстановя подобаващо и съм горд от последвалата си реакция в срещата.

Знам, че нивото ми постоянно се подобрява. Демонстрирах отличен тенис във втората половина от мача и той трябваше да покаже най-доброто от себе си, за да ме пречупи. Точно това умение е характерно за големите шампиони, които винаги са готови да покажат максимума си, когато ситуацията го изисква. Смятам, че вече е дошло времето да изиграя възможно най-много подобни мачове и по този начин да се подготвя оптимално за следващия такъв - завърши Беретини.

Източник: ATP

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Ще се поуча от загубата срещу Рафа; напрежението ми повлия Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | матео беретини | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook