Беретини след отказването: Мислих, плаках и накрая реших; опустошен съм

от в 18:14 на 16.11.2021
Калоян Соколов

Матео Беретини трябваше да прекрати участието си на финалния турнир в Торино, след като получи контузия по време на двубоя си срещу Александър Зверев в неделния ден. Тогава италианецът прекрати участието си в мача още в началото на втория сет, а впоследствие сподели как ще се опита да се възстанови за следващото си излизане на корта.

Днес Беретини беше забелязан да тренира усилено за сблъсъка си с Хуберт Хуркач тази вечер, ала явно световният номер седем не е могъл да преодолее навреме болките и извести чрез социалните медии, че прекратява участието си в най-важната надпревара досега в своята кариера. Така неговото място ще бъде заето от сънародника му Яник Синер, който ще се опита да защити достойно италианската чест в състезанието, а ето какви бяха думите на сбогуване от страна на финалита от тазгодишния Уимбълдън:

"Здравейте! Мислих, плаках и накрая реших. Участието ми във финалите приключва тук. Чувствам се опустошен, защото никога не съм предполагал, че ше се откажа от най-важното тенис събитие, което е провеждано досега в моята страна. Истината е, че тялото ми не беше готово за предстоящите предизвикателства, колкото и да ми се искаше да играя.

Не би било редно да кажа, че съм тъжен, тъй като по никакъв начин не описва усещането у мен в момента. Чувствам се ограбен от нещо, за което съм вложил много труд и пот. Не беше лесно решение, но е правилното такова за мен и кариерата ми. Благодаря ви за подкрепата и хилядите съобщения, които ми изпратихте. Разчувствахте ме" - завърши емоционално Беретини.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беретини след отказването: Мислих, плаках и накрая реших; опустошен съм Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | матео беретини | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook