Беретини сложи точка на надеждите на Григор във Виена

от в 21:17 на 23.10.2019
В
Матео Беретини надделя над Григор Димитров след 7:6(5) 7:6(1), по този начин слагайки край на надеждите на българина за по-впечатляващи успехи в австрийската столица.

През първия сет предимството бе у сервиращите, но при 4:4 изведнъж Григор допусна спад, след който българинът изостана с 15:40.

За щастие нашето момче моментално превключи на нова предавка и след безответен сервис и печеливш удар от форхенд опасностите бяха заличени. В крайна сметка Димитров спечели подаването си, а впоследствие стана ясно, че тайбрекът ще бъде единственият възможен изход на тази оспорвана част.

В него за разлика от сета преди това сервиращите не бяха убедителни, като и двамата тенисисти инкасираха множество минипробиви. Именно такъв и сложи точка на дългия гейм, когато Григор допусна непредизвикана грешка от форхенд при 6:5, пращайки откриващата част на сметката на опонента си.

В следващия сет Григор трябваше да бъде нащрек, след като даде точка за ранен пробив на Беретини, но българинът успя да се измъкне, а впоследствие подаващите възобновиха предимството си на начален удар и изгледи за пробив нямаше.

Точно преди дългия гейм обаче при 6:5 Григор допусна да се стигне до мачбол, който бе заличен от хасковлията по феноменален начин след уинър от драйв-воле, а още две разигравания на сметката на българина означаваха, че ще дойде ред на втори пореден тайбрек.

В него обаче превъзходството на Беретини бе повече от явно, а след фамозен минаващ удар от форхенд италианецът дръпна с 5:1 при размяната на полетата. Скоро последваха още две категорични точки в негова полза и така за жалост италианецът сложи точка на надеждите на Григор във Виена.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини сложи точка на надеждите на Григор във Виена В

Коментари





Следвайте ни в Facebook