Беретини срещна сериозна съпротива от световния №32, но не допусна изненада в ИУ

от в 21:37 на 15.03.2022
Мирела Николова

Матео Беретини продължава към осминафиналната фаза на тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс, след като днес успя да навакса сериозен пасив от 2:5 гейма, спасявайки три сетбола във втората част срещу Лойд Харис, за да се поздрави с победа в последователни сетове - 6:4 7:5. Така италианецът продължава напред в надпреварата, като в спор за място във финалната осмица го очаква двубой срещу Миомир Кецманович.

Срещата стартира равностойно, като и двамата тенисисти не блестяха с нещо забележително, но благодарение на високата си успеваемост след вкаран първи начален удар безпроблемно поддържаха равенството в геймовете до 4:4. Тогава нервното напрежение завладя ръката на южноафриканеца, който допусна няколко непредизвикани грешки и така сдаде подаването си, позволявайки на световния №6 да сервира за успеха в сета. Последва поредна безмилостна продукция на Беретини от линията за сервис и не след дълго откриващата част бе прибавена към сметката на италианеца след чутовен ас от негова страна.

В началото на втория сет Матео изпита известни колебания от основната линия, довели до инкасирането на ранен брейк. Харис продължи да притиска опонента си на бекхенд страната, от която неточностите на полуфиналиста от Аустрелиън Оупън се множаха една след друга, което помогна на аутсайдера в мача да поведе с 5:2. Впоследствие той дори достигна до нови два брейкбола, имащи цената и на сетболи, но тогава началният удар отново не изневери на Беретини и го извади невредим от затрудненията. 

Именно този гейм се оказа ключовият за развитието на сблъсъка от тук насетне, тъй като възвърна самочувствието на италианеца, който навлезе "в зоната" и доминираше разиграванията с мощния си форхенд. Той спаси нова възможност за спечелване на сета в деветия гейм, този път на сервис на противника, за да може съвсем скоро да заличи пасива си, възвръщайки паритета за 5:5. Харис изглеждаше напълно обезкуражен в оставащите минути от двубоя, което позволи на Беретини да реализира още един пробив, затвърден с безапелационно спечелено подаване на нула, сложило край на мача в полза на фаворита.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини срещна сериозна съпротива от световния №32, но не допусна изненада в ИУ Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | лойд харис | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook