Беретини срещна съпротива от световния №77, но откри кампанията си във Виена с успех

от в 00:14 на 26.10.2021
Мирела Николова

Матео Беретини не стартира по най-убедителния начин участието си на АТР 500 надпреварата във Виена, ала въпреки това успя да открие участието си в турнира с двусетов успех над 22-годишния Алексей Попирин. Италианецът се пребори за изключително оспорваната първа част, а впоследствие значително повиши нивото си, за да затвори мача в блестящо темпо след 7:6(3) 6:3 и да се класира за осминафиналите, където го очаква двубой срещу Николоз Басилашвили, който по-рано в понеделник отстрани Пабло Кареньо Буста.

Дебютният сет бе напълно доминиран от сервиращите, като късите разигравания преобладаваха за сметка на продължителните размени. Австралиецът често си проправяше път напред към мрежата, откъдето беше безупречен почти до самия край на частта. Първият му пропуск от тази част на корта дойде чак при 5:5 и имаше висока цена - първи брейкбол в мача. Точно тогава обаче по-младият играч пласира два солидни начални удара и се измъкна невредим, а не след дълго се стигна и до тайбрек, който бе най-логичният завършек на този толкова равностоен сет. В него Беретини с известна доза късмет съумя да реализира първи минипробив и да поеме отрано инициативата, която остана в ръцете му до края на откриващата част.

В началото на втория сет отново преимуществото бе на страната на сервиращите, но с напредването на времето Матео все повече започна да налага своето темпо на игра и да си създава възможности за брейк. Макар че пропусна два брейкбола в четвъртия гейм, то още в последвалото противниково подаване той не позволи това да се повтори и материализира още първия си шанс за пробив, след което консолидира преднината си, откъсвайки се с 5:2, а от там насетне бе само въпрос на време римлянинът да сложи точка на сблъсъка.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беретини срещна съпротива от световния №77, но откри кампанията си във Виена с успех Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook