Беретини триумфира в италианския сблъсък; Крайнович също се справи със сънародник

от в 21:46 на 21.04.2021
Мирела Николова

Вторият поставен в схемата на турнира от категория АТР 250 в Белград - Матео Беретини, стартира участието си в сръбската столица с категорична двусетова победа над своя сънародник Марко Чекинато. Точно час и 22 минути бяха необходими на световния №10 да се поздрави с успеха в срещата, надделявайки с 6:4 6:3, като така си осигури участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу Филип Крайнович.

В откриващите минути на двубоя и двамата състезатели изпитваха сериозни затруднения в своите подавания, като бяха изправени пред общо 9 брейкпойнта в първите 4 гейма, но до пробив така и не се стигна. В петия гейм обаче Беретини бе твърдо решен да се възползва от неубедителното представяне на съперника си и благодарение на брилянтната си офанзивна игра се сдоби с пробив аванс, който безпроблемно успя да консолидира. Оттам насетне не се стигна до изненади и Матео поведе в отделните части.

Десетият в света пренесе устрема си и в следващия сет, където реализира брейк в първия възможен момент, което му позволи да поеме контрола върху събитията на корта. Той разчиташе до голяма степен на помощта на сервиса си, постигайки внушителната 93-процентова успеваемост на първо подаване, като по този начин не даде възможност на опонента си дори да мисли за обрат и се класира за следващия етап на турнира.

Втората ракета на Сърбия Филип Крайнович бе още по-категоричен в дебютния си мач на родна земя, отпускайки само 2 гейма на своя сънародник Никола Милойевич, затваряйки мача с 6:1 6:1 след малко над час престой на корта, за да си гарантира място в четвъртфиналите на турнира в Белград.

И двата сета се развиха по доста идентичен начин, като във всеки от тях световният №33 бе този, който диктуваше темпото на разиграванията, предизвиквайки чести пропуски от ракетата на противника си. Огромно влияние върху представянето на по-ниско ранкирания сърбин оказа и изключително ниският му процент точки, спечелени на втори сервис - само 18%. С 3 пробива в откриващата част и 2 брейка във втората Крайнович наложи волята си, за да си осигури сблъсък с Беретини за място във финалната четворка на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини триумфира в италианския сблъсък; Крайнович също се справи със сънародник Мирела Николова
Теми:  
atp | белград | матео беретини | Обзори | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook