Беретини: Все още имам надежда, че ще мога да продължа участието си в турнира

от в 11:20 на 15.11.2021
Мирела Николова

През вчерашния ден бе поставено началото на двубоите от последния за годината турнир при мъжете, а именно финалния Мастърс на 8-те най-добри, който за първи път се провежда в италианския град Торино. За съжаление на домакините, техният представител Матео Беретини не успя да довърши откриващия си мач срещу Александър Зверев, след като получи контузия в абдоминалната област в началото на втория сет. Въпреки че бе третиран от медицински екип на корта, световният №7 взе решение да преустанови двубоя още при следващата точка. 

"Атмосферата на корта беше невероятна, една от най-запомнящите се, които съм изживявал през живота си, и вероятно затова се чувствам толкова зле в момента", каза италианецът по време на пресконференцията си след срещата. "Мисълта, че не можех да играя повече, че не успях да завърша мача, ме убива.

Силно се надявам да не е нещо сериозно, но днес просто нямах физическата възможност да продължа, въпреки че имах огромното желание да го направя. Преди началото на сблъсъка с моя екип си казахме, че излизам, за да се наслаждавам на всяка секунда от изживяването, но най-лошото нещо, което бе възможно да се случи, се случи. Това е може би най-лошият ден в живота ми."

"Засега не знам каква е травмата ми, така че първо трябва да разбера това, след което, ако не е нещо сериозно, може би ще взема решение да продължа участието си в турнира. Ще направя изследвания и се надявам, че няма да е нещо, което ще ме принуди да се откажа от следващите си два мача", завърши Беретини.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беретини: Все още имам надежда, че ще мога да продължа участието си в турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервю | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook