Беретини записа дебютна победа в Лондон, но няма как да продължи напред

от в 21:46 на 14.11.2019
В

След два вълнуващи триумфа над Роджър Федерер и Новак Джокович, Доминик Тийм си осигури място на полуфиналите в Лондон, поради което в днешния мач не му беше нужно да постига успех. Така, в двубоя си с Матео Беретини, австриецът отстъпи със  7:6 6:3 за час и 16 минути, като това беше първата победа за Матео в английската столица. Световният номер осем загуби едва 12 точки на свое подаване и допусна само един пробив, поради което си осигури 200 точки за ранглистата и място в топ 10 до края на 2019. 



И двамата започнаха сблъсъка на много високо ниво и независимо че имаше доста оспровани разигравания, резултатът вървеше равнстойто. Неочаквано, в деветия гейм, Матео намери правилното оръжие срещу сервиса на съпренкиа си, което в комбинация с няколко невероятни отигравания му помогнаха да поведе с пробив, ала този аванс бързо беше заличен, с което се стигна до решаваща дълга част. В тайбрека Тийм показа по-колеблива игра, а италианецът от своя страна си осигури предимство с 4:0 и така след три сетбола прибави частта на сметката си.


През втория сет всичко вървеше равнстойно, преди Беретини да направи обрат от 40:15 и да затвърди брейка си, за да седне на почивката с аванс от 5:2. Впоследствие Матео реализира няколко невероятни точки, брагодарение на което без никави затруднения затвори сета, както и мача, в своя полза.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини записа дебютна победа в Лондон, но няма как да продължи напред В

Коментари





Следвайте ни в Facebook