Берлинско проклятие: Сабаленка се превърна в поредната отказала се след контузия в турнира

от в 14:17 на 22.06.2024
Елеонора Александрова

Сезонът на трева взе поредната си жертва. След като вчера в едва четвъртия гейм Елена Рибакина се оттегли от двубоя си срещу Виктория Азаренка, а онзи ден Маркета Вондроушова се подхлъзна и се отказа от участие в Берлин, то днес друга голяма звезда на женския тенис напусна злощастно турнира в германската столица. Става дума за втората поставена в надпреварата, Арина Сабаленка, която получи травма в обласста на рамото по време на мача си срещу Анна Калинская и при резултат 5:1 в полза на световната номер 24, шампионката от Аустрелиън Оупън се отказа и така приятелката на Яник Синер се класира за първия си полуфинал на зелени кортове в кариерата си.

Срещата започна интензивно за двете тенисистки, които демонстрираха агресивен тенис, но определено Калинская беше по-убедителната на корта и реализира ранен пробив. При 2:1 Сабаленка показа характер и си осигури цели четири възможности за рибрейк, само че по-нискоранкираната тенисистка удържа подаването си.

След това обаче темпото на игра у бившата номер 1 рязко се понижи, като тя видимо не беше във физическо оптимално състояние, което се отрази на развитието на двубоя. При резултат 4:1, топ поставената се принуди да вземе медицинско прекъсване, а в този момент стана ясно, че проблемът, който тормозеше Сабаленка през изминалите няколко минути бе контузия в рамото.

Въпреки лошите новини, тя взе решението да продължи двубоя, ала силите ѝ достигнаха само за още един гейм, в който тя спечели само една точка и така при 5:1 двукратната "мейджър" шампионка се сбогува с мечтата за титлата в Берлин. Не се знае доколко е сериозна контузията и дали ще видим едно от топ имената при дамите в Уимбълдън, като ви припомняме, че Сабаленка имаше физически проблеми и на Ролан Гарос, а наскоро стана ясно, че се отказа от участие на Олимпиадата, защото иска да се погрижи за тялото си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Берлинско проклятие: Сабаленка се превърна в поредната отказала се след контузия в турнира Елеонора Александрова
Теми:  
wta | анна калинская | Арина Сабаленка | берлин | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook