Бертенс и Риск ще определят шампионката в Хертогенбош

от в 00:31 на 16.06.2019
В
Кики Бертенс днес постигна двусетова победа на полуфинала на домашния си турнир в Хертогенбош. Първата поставена отстрани квалификантката Елена Рибакина след 6:4 6:4.

Бертенс започна с 2:0, но последва промяна на статуквото на корта за 2:3. Нидерландката обаче тогава показа класа и характер и спечелвайки четири от следващите пет гейма, тя реализира обрат в първата част.

Кики диктуваше изцяло събитията на корта във втория сет и поведе набързо с 5:2 и двоен пробив. Квалификантката все пак върна единия, но вторият такъв се оказа непосилен за нея и така мачът приключи в полза на Бертенс.

 

Тя ще се изправи срещу Алисън Риск, отстранила Вероника Кудерметова след драматичното 6:4 3:6 7:6(5).

През първия сет сервис геймовете на двете претърпяха фиаско, като публиката се нагледа на пет поредни пробива, от които печеливша в крайна сметка излезе американката.

Все пак представителката на загубилите Студената Война от американците се мобилизира през втората част и тя символично се реваншира за сънародниците си, завоювайки втория сет.

В края на третия решителен такъв двете се пробиха четири поредни пъти, преди да се стигне до тайбрек. Изненадващо за всички в него минипробивите не бяха чак толкова много. Все пак Кудерметова изпусна изключително предимство, като при 5:4 тя загуби двете си точки на свой начален удар, а на Риск ѝ бе достатъчен един мачбол, за да затвори двубоя в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бертенс и Риск ще определят шампионката в Хертогенбош В

Коментари





Следвайте ни в Facebook