Бертенс и Сабаленка ще спорят за титлата в Жухай

от в 17:24 на 26.10.2019
В
Ясен е финала на надпреварата в Жухай! След като през последните няколко дни, разпределени в четири групи по три, тенисистките изиграха по два мача - всяка срещу всяка, турнирът върви към своя край. Интересно е, че за разлика от WTA финалите за първите осем в ранглистата, тук, в Жухай имената на групите са кръстени не на цветове, а на цветя - Роза, Орхидея, Камелия и Азалия.

В първия полуфинал една срещу друга се изправиха победителката от Azalea Group - Кики Бертенс и представителката на домакините Сайсай Женг. След оспорвана трисетова драма, нидерландката Кики успя да се класира за заключителната част на турнира. Въпреки че се представи много добре в груповата фаза, днес Бертенс не показа никак убеждаваща игра, ала все пак съумя да се наложи. Женг от своя страна се бори до последно, ала дори подкрепата на местната публика не успя да помогне на 25-годишната азиатка, с което тя се предаде след 6:2 3:6 4:6.



Другата среща от днес беше между 21-годишната Арина Сабаленка и представителката на Чехия - Каролина Мучова. Те сътвориха интересен сблъсък, като мачът между двете продължи близо два часа. След като трудно се измъкна от групата на камелийте, Мучова показа несигурната си игра и днес. Независимо, че на моменти беше по-добрата тенисистка на корта, все пак световната номер 26 не можа да се противопостваи на своята опонентка, предавайки се след 5:7 6:7(4).

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бертенс и Сабаленка ще спорят за титлата в Жухай В

Коментари





Следвайте ни в Facebook