Бертенс отстъпи в четвъртфиналите в Москва; Бенчич с победа над Флипкенс

от в 20:38 на 18.10.2019
В
След като вчера записа трудна победа над Кая Канепи, днес Кики Бертенс не успя да издържи на втора трисетова драма, отстъпвайки на Кристина Младенович с 4:6 6:2 1:6. Въпреки че в началото показа по-добра игра, несигурността, която пречеше на Кики вчера, се появи и днес. Независимо от това, че днес записа загуба, Бертенс все пак още има шансове да вземе участие в WTA финалите в Шънджън след девет дена.

Така в утрешния си мач Младенович ще се изправи срещу друга победителка от днес, а именно Белинда Бенчич. По време на четвъртфиналния си двубой швейцарката се наложи над световната номер 120 - Кристен Флипкенс. Макар че се бори много през първата част, след като пропиля два сетбола, Флипкенс сякаш загуби мотивация и отстъпи, без да окаже почти никаква съпротива във втория сет. Така 33-годишната тенисистка се прадеде след 6:7(8) 1:6, с което отново участието ѝ в надпревара бе преустановено едва на една стъпка от полуфинала, както по време на надпреварата в Сеул в края на миналия месец.



В третия четвъртфинал в Москва Каролина Мухова отстрани представителката на домакините - Екатерина Александрова. За малко повече от час и половина игра Мухова успя да се наложи с 6:3 6:4. Макар че показа доста добра игра, колебливост и проблеми от сервис застанаха на пътя на рускинята към полуфиналите. Така в следващия кръг Мухова ще се изправи срещу друга местна тенисистка, ала нейното име все още не е ясно.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бертенс отстъпи в четвъртфиналите в Москва; Бенчич с победа над Флипкенс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook