Бертенс се отказа по време на мача си с Кузмова; Андрееску още преди своя

от в 21:58 на 29.05.2019
В
Кампанията на Ролан Гарос за Кики Бертенс завърши рязко, след като холандката се оттегли от мача си във втория кръг срещу Виктория Кузмова поради вирусна инфекция. Днес тя се отказа, след като при изоставане от 1:4 тя привика треньора си и двамата взеха това решение поради лошото състояние на тенисистката. По този начин пък Кузмова преминава за първи път до третия кръг на турнира в Париж.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1133775951253237760?s=19

Бертенс бе една от сериозните фаворитки в женската част, след като в Мадрид успя да вдигне титлата след победа над Халеп и нито един загубен сет, а след това и стигна до полуфинала в Рим.

Пред пресата тя заяви: “Снощи повръщах, имах диария и то както през цялата нощ, така и през целия ден, чувствах се малко по-добре преди мача, поспах малко и просто исках да опитам, но след това веднага щом започнах да се загрявам точно преди мача, отново се почувствах изморена”. Тя добави: “Аз винаги се опитвам. Никога не знаеш какво ще се случи на корта, просто исках да съм там и да пробвам.”

Междувременно канадската № 22 в света Бианка Андрееску също се оттегли. Младата шампионка от Индиън Уелс напусна турнира още преди втория си кръг срещу София Кенин, който бе насрочен за четвъртък. Тя стори това поради продължаваща травма на дясното рамо, което бе и причината тя да е извън кортовете от месец март досега.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бертенс се отказа по време на мача си с Кузмова; Андрееску още преди своя В

Коментари





Следвайте ни в Facebook