"Беше изключително трудна година": 2-кратна финалистка на Уимбълдън сложи край на сезона си

от в 08:19 на 17.09.2024
Елеонора Александрова

Трикратната "мейджър" финалистка, Онс Жабер обяви край на сезона си. Бившата номер 2 имаше тежка година, в която спечели едва 16 от 30-те си мача, а слабите ѝ резултати до голяма степен се дължаха на множеството контузии, които ѝ сполетяха, както Олимпиадата, така и на US Оупън. В резултат на това тя напусна топ 10, като в момента се намира под номер 22 в световната ранглиста. 

Последният  мач за Жабер беше в първия кръ на турнира в Торонто, когато загуби в два сета от Наоми Осака. Малко преди US Оупън тунизийката сподели, че има контузия на рамото, а изглежда физическите ѝ проблеми са по-сериозни, отколкото изглеждат и това е принудило африканската тенисистка да приключи преждевременно сезона си:

"Тази година беше изключително трудна за мен. Ние, като спортисти знаем, че възстановяването е част от процеса. Поради контузията ми на рамото, моят медицински екип и аз взехме тежкото решение да не играя тенис до края на сезона.  Докато отделям време да се излекувам, ще се посветя на благотворителна дейност и ще гарантирам, че правим истинска разлика в света. Благодаря ви за цялата подкрепа и нямам търпение да се завърна по-силна.

Ще се видим отново на корта в Австралия през 2025-та година!" - завършва публикацията на 3-кратната финалистка в шлема.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Беше изключително трудна година": 2-кратна финалистка на Уимбълдън сложи край на сезона си Елеонора Александрова
Теми:  
wta | любопитно | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook