"Беше ми много трудно да дишам": Медведев поиска инхалтор по време на мача си с Де Минор

от в 17:19 на 05.09.2023
Калоян Соколов

 Даниил Медведев притесни сериозно своите фенове по време на мача си от осминафиналите на US Open срещу Алекс Де Минор. Бившият шампион видимо страдаше и не можеше да си поеме въздух, което го накара да повика лекар на корта още след петия гейм на мача.

Руснакът поиска да му бъде донесен инхалатор, за да се справи максимално бързо с дихателните си проблеми и наглед това свърши работа, тъй като Медведе оттам насетне не прекъсна играта нито веднъж повече и се наложи с 3:1 сета над своя съперник, реванширайки се за последните си два сблъсъка с финалиста от Торонто, в които неизменно беше на губещата страна.

Изглежда обаче третият поставен не е могъл по никакъв начин да се възползва от апарата, ако съдим по изказаното от него в последната му пресконференция, в която разказва за невероятно трудните условия, в които се е изиграла срещата:

"Истината е, че не знам дали изобщо имаше някакъв ефект, защото нямах никаква представа как точно да го използвам. Не мисля, че проработи, но не съм сигурен. Беше ми много трудно да дишам в самото начало. Доскоро нямах представа, че можеш да използваш инхалатор на корта, но О'Конъл го направи в мача си срещу мен и реших да се възползвам. Не искам все още да се шегувам с моята нескопосаност, защото ми беше наистина тежко и ще изчакам още няколко дни преди да го направя. В крайна сметка просто продължих напред, въпреки че нямах идея дали съм си помогнал въобще.

Страдах на корта през цялото време и може да си представите колко тежки бяха условията, щом Де Минор е признал, че е останал без крака, защото говорим за един от най-подготвените физически играчи в Тура. Никога не съм сменял толкова много пъти тениската си по време на мач, само че видях как и той страда, което ми даде допълнителен въздух и го поставих под достатъчно голямо напрежение, за да спечеля двубоя" - признава московчанинът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Беше ми много трудно да дишам": Медведев поиска инхалтор по време на мача си с Де Минор Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook