Betway представя: Карлос Алкарас – потенциал за голям шампион

от в 15:55 на 28.03.2022
Tennis.bg

На 20 февруари 2022-ра, Карлос Алкарас се превърна в най-младия тенисист, печелил турнир от веригата ATP 500. В Рио де Жанейро испанецът ни показа завидна физическа форма и успя да детронира състезатели от ранга на Федерико Делбонис, Матео Беретини, Фабио Фонини и Диего Шварцман, въпреки че не бе сред фаворитите за турнира в предварителните коефициенти на Betway България Линк.

Алкарас, благодарение на успеха си на бразилска земя, успя да покори и световния топ 20 – само на 18 години и 9 месеца. С подобно постижение не могат да се похвалят дори и тримата най-големи – Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал. Под вещото ръководство на бившия световен номер 1 Хуан Карлос Фереро, Алкарас се научи да се грижи перфектно за физическото и менталното си състояние, въпреки съвсем крехката възраст.

За това говори и самият състезател в интервю пред официалния сайт на ATP: “Аз и моят екип знаем колко важно е да си физически силен. Виждам, че все още има място за подобрение в този аспект. Това бе най-важната ни задача по време на пред сезонната подготовка. Много съм доволен от постигнатото. Това ми дава допълнителна увереност, когато трябва да изляза на корта”.

Той добавя още: „Сега мога спокойно да се състезавам с най-добрите в световния тур за три или дори 4 часа и да покажа най-доброто, на което съм способен. Обичам да тренирам. Фокусирам се върху всяка част на тялото, но основно работя върху краката. Това е най-важната ми цел“.

Алкарас говори и за следващите си цели: „Нямах много време да отпразнувам успеха от Рио де Жанейро. Трябваше да се подготвя за дебюта си на Купа Дейвис. Оценявам, че успях да прекарам малко време със семейството си и с най-близките ми приятели“.

Карлос загуби от Рафаел Надал на Индиън Уелс преди няколко дни, но успя да вземе сет на легендата и да разклати здраво Betway бонус коефициентите за залози на живо по време на мача.

Той е роден на 5-ти май 2003-та и вече е номер 16 в световната ранглиста. Въпреки титлата, за която стана въпрос по-нагоре в текста, най-голямото му постижение е четвъртфинал на миналогодишното издание на ЮС Оупън.

По време на младежката си кариера, той стига до 22-ра позиция и успява да спечели два турнира от веригата ITF. Пътят му при мъжете започва през 2018. Алкарас вече е спечелил три титли от ITF и две от ATP Challenger. Пробивът в топ 100 идва през май 2021-ва. Само два месеца по-късно, нашият герой стига до първия си финал от ATP тура – на Хърватия Оупън. Карлос печели мача и става най-младият състезател, печелил ATP турнир от Кей Нишикори насам. Японецът го направи през 2008-ма. След големия успех на ЮС Оупън, където Алкарас е една от изненадите за betway България, той вече е част от световния топ 50.

Карлос играе с дясна ръка и изпълнява бекхенд с две ръце. Висок е 1.85 и тежи 72 килограма. Въпреки крехката си възраст, той вече е заработил повече от 2 милиона и половина долара от наградни фондове. Ако сте фенове на изненадите, спокойно може да заложите в Betway за победа на Карлос в някой от следващите турнири от Големия Шлем и ATP 1000. Колкото по-късно го направите, толкова по-малък ще бъде коефициента. Физиката на Алкарас му позволява да се бори с най-големите, а опитът бързо ще го изстреля в топ 10 и световния елит.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Betway представя: Карлос Алкарас – потенциал за голям шампион Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook