Без да бъде пробит: Беретини изхвърли още един поставен за перфектен старт на US Open

от в 21:36 на 29.08.2023
Мирела Николова

Матео Беретини не впечатли с изявите си в подготвителните надпревари преди US Open, инкасирайки две загуби в три мача, но днес италианецът показа най-доброто си лице на корта и съумя да елиминира поставения под №29 Уго Юмбер, за да постави победоносен старт на тазгодишното си участие в Ню Йрок. Бившият полуфиналист в турнира демонстрира забележително постоянство в представянето си през днешния ден, като не загуби подаването си нито веднъж, с което лиши от шансове своя противник  и затвори мача с крайното 6:4 6:2 6:2. Така световният №36 продължава към втория етап, където го очаква сблъсък срещу Артур Риндеркнеш.

Мощните удари на Беретини създаваха сериозни проблеми на французина още от първите минути на срещата, когато серия от перфектно проведени атаки изведе римлянина до пробив и бърз аванс от 2:0. Въпреки слабото си начало Юмбер стабилизира представянето си и търпеливо чакаше съперникът му да се пропука. Това бе напът да се случи в осмия гейм, когато бившият №6 изостана с 0:40 в собствения си сервис гейм след пропуски от бекхенд, но веднага след това последваха няколко първокласни начални удара, благодарение на което Беретини излезе невредим от затрудненото положение и съвсем скоро узакони успеха си в откриващата част.

Във втория сет световният №36 продължи да бъде по-активният от двамата тенисисти, търсейки бърза развръзка в разиграванията. Със своя пословичен форхенд италианецът непрекъснато принуждаваше противника да отстъпва назад, което подпомогна Беретини в това отново да поеме инициативата в мача и да запише пет поредни гейма в своя актив, за да дублира преднината си в общия резултат.

Третата част по никакъв начин не се различаваше от предходния сет, тъй като италианецът продължи с безпогрешната си игра както на сервис, така и на ретур, поради което първите точки за пробив не закъсняха. Макар да опази паритета до 2:2, Юмбер не успя да спре устрема на бившия №6, който отново влезе в серия от пет поредни гейма и така достигна до крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да бъде пробит: Беретини изхвърли още един поставен за перфектен старт на US Open Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | матео беретини | Обзори | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook