Без да даде точка за пробив: Григор откри участието си в Шанхай с експресна победа!

от в 09:36 на 08.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров стартира успешно участието си на Мастърса в Шанхай. Най-добрият български тенисист надви Александър Вукич за втори път през сезона в последователни сетове, като се нуждаеше от само час и 23 минути прекарано време на корта - 6:4 6:3. Така бившият номер три продължава никога да не е губил от този съперник съперник и заслужено се класира за 1/16-финалите на състезанието в китайската столица, където го очаква един измежду Карен Хачанов и квалификанта Бейбит Жукайев.

Началото беше равностойно, като Вукич се опитваше да действа максимално агресивно и поставяше първата ни ракета под сериозен натиск, но Григор използваше по перфектен начин своя слайс и се бранеше отлично, дочаквайки неточност от другата страна на мрежата. Австралиецът пък видимо не беше никак щастлив от факта, че непрекъснато му се налага да прави допълнителни удари и скоро предаде своето подаване. Родният ни представител с лекота затвърди преднината си, за да поведе с 3:1 гейма и дори можеше да удвои аванса си, но непоставеният играч отреагира със серия от отлични първи сервиси. Григор обаче продължаваше да брани с лекота своя аванс и не даде никакви шансове на своя опонент да се завърне в резултата, затваряйки уверено откриващия сет в своя полза.

Втората част също стартира много силно за 18-ия поставен, който ускоряваше с лекота топката от своя форхенд и изглеждаше, че е способен да обърне всяко едно разиграване в своя полза, когато контраатакува. Силната игра на българина мигновено го изведе до ранен брейк предимство и макар Вукчи да правеше немалко директни точки от начален удар, то това беше единственото му оръжие и Димитров заслужено реализира още един пробив, слагайки точка на спора в двубоя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да даде точка за пробив: Григор откри участието си в Шанхай с експресна победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григр димитров | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook