Без да достигне до точка за пробив: Нов провал отдалечи Циципас от Григор; Торино е мираж

от в 12:00 на 19.10.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас е на прага от това за пръв път от 6 години насам да не се класира за ATP финалите. Гъркът се класира на най-елитната ATP надпревара за пръв път през 2018-та година, когато завоюва титлата и до този сезон неизменно намираше място в турнира и стоеше солидно в световния топ 10, но сега е напът да падне от два стола наведнъж.

Световният номер 11 за втори пореден път през сезона загуби от младия чешки талант Иржи Лехечка, който го надигра убедително с 6:4 6:4 за 1 час и 25 минути игрово време на 1/4-финалите в Антверп и си заслужи класирането за своя шести полуфинал в кариерата, в който ще премери сили с Маркос Гирон.

Гъркът досега беше най-близкия преследвач в годишната ранглиста на Григор Димитров, но това ранно отпадане означава, че 2-кратният "мейджър" финалист се закотвя трайно под номер 12 в класирането за сезона и на практика е почти без никакви шансове да играе в Торино, защото Циципас вече изостава на близо 800 точки от осмия Андрей Рубльов и ще се нуждае от задължителна титла във Виена, както и поне достигане до финала на Мастърса в Париж, за да намери място във финалите на ATP.

Самият мач се разви с пълна доминация от страна на Лехечка, който имаше точки за пробив в два от първите три сервис гейма на по-високоранкирания играч и в крайна сметка се възползва от общо шестата си възможност, за да пробие при 3:3 в октриващия сет. Оттам насетне чехът беше безпощаден на собствено подаване, като балканецът не стигна до нито един брейкбол в хода на целия мач, а същевременно инкасира брейк още в първото си подаване във втората част и много скоро победата беше завоювана от седмия поставен в белгийския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без да достигне до точка за пробив: Нов провал отдалечи Циципас от Григор; Торино е мираж Калоян Соколов
Теми:  
atp | антверп | бгтенис | григор димитров | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook