Без да хаби време: Непоклатим Медведев продължава без загубен сет на Ролан Гарос!

от в 15:33 на 28.05.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев винаги е бил сред най-върлите противници на играта на червено, като до миналата година той не бе постигал нито една победа в основната схема на Откритото първенство на Франция. През този сезон задачата му беше още по-трудна, тъй като наскоро бе опериран от херния и не успя да натрупа достатъчно състезателна практика на клей преди началото на надпреварата в Париж. Всички проблеми обаче изглеждат далеч зад гърба на руснака, който днес записа трети пореден повече от убедителен успех над световния №31 Миомир Кецманович и оформяйки крайното 6:2 6:4 6:3, се класира за осминафиналната фаза, където ще премери сили с някого измежду Жил Симон и Марин Чилич.

От самото начало на срещата вторият в света взе надмощие, като пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина, принуждавайки сърбина да изпадне в глуха защита без възможност за агресивно продължение. Медведев се възползваше от ниския процент на вкаран първи сервис от съперника, за да вземе инициативата още с ретура и впоследствие да завърши с печеливш удар, което го изведе до реализирането на два пробива и успех в сета.

Втората част започна по познатия начин, с поредната отлична продукция при посрещане от страна на руснака и брейк в първия възможен момент. Оттам насетне последваха геймове, доминирани изцяло от сервиращите, които не отпускаха повече от точка в подаванията си. Така ранният пробив се оказа решаващ за развръзката на тази част, която скоропостижно бе прибавена към сметката на фаворита.

Събитията в третия сет поеха в съвсем различна посока, след като още от дебютните минути двамата състезатели биваха поставени под напрежение на собствен начален удар. Първият, който успя да оползотвори възможностите си, бе финалистът от Аустрелиън Оупън, възползвайки се от серията непредизвикани неточности на Кецманович в петия гейм. Това стечение на обстоятелствата напълно пречупи балканеца, който не след дълго инкасира втори пробив, който напълно предреши изхода на мача в полза на световния №2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да хаби време: Непоклатим Медведев продължава без загубен сет на Ролан Гарос! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook