Без да посрещне дори точка за пробив: Алкарас сломи Кокинакис за летящ старт в Индиън Уелс!

от в 07:34 на 12.03.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас през миналия месец се завърна в Тура, след като пропусна началото на сезона в Австралия, лекувайки травмата си в десния крак, която получи в навечерието на първия турнир от Големия шлем за годината. Испанецът още със стъпването си на корта в Буенос Айрес обаче нагледно демонстрира, че контузията е зад гърба му и беше над всички, за да триумфира с титлата, при което мигновено се отправи към надпреварата в Рио, където трябваше да брани отличието си отпреди 12 месеца.

Кампанията на тийнейджъра в карнавалния град протичаше по план и той достигна финала в състезанието, където поведе със сет и пробив на Камерън Нори, но в хода на сблъсъка получи разтежение на подколянното сухожилие на десния крак и в крайна сметка допусна обрат от британеца. Именно травмата попречи на Карлитос да вземе участие на състезанието в Акапулко и той премина през процес на възстановяване, който по всичко личи, че е дал искания от шампиона от US Open резултат и в хода на днешния ден той откри победоносно участието си на Мастърса в Индиън Уелс, надделявайки над квалификанта Танаси Кокинакис за час и 16 минути на корта - 6:3 6:3.

С това първата крачка за топ поставения в схемата по пътя към възобновяване на статута му на световен номер едно, което е възможно само при спечелване на титлата в Калифорния, беше направена, като в третия етап на надпреварата в пустинния град за Алкарас предстои да срещне непредсказуемия Талон Хрийкспор.

Началото на двубоя беше повече от впечатляващо за ибериеца, който още от първото разиграване в мача заложи на основните оръжия в играта си и приповдигнато му настроение, както и завръщането на треньора му Хуан Карлос Фереро в неговия ъгъл, донесоха куп дивиденти на таланта от Мурсия, с което той проби в дебютния гейм на противника. Тонусът в представянето на световния номер две обаче тепърва се повишаваше, след като той с почти всяко свое изпълнение заслужаваше аплодисменти на публиката и разгръщаше богатия си технически репертоар. От сериозно значение за равнището на Карлитос беше и началният му удар, който функционираше близо до съвършенството и загубил едва една точка на собствено подаване, фаворитът записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част тийнейджърът вдигна оборотите в търсене на ранен пробив, като беше изключително близо до осъществи целта си още в първия гейм на световния номер 94, но Кокинакис остана хладнокръвен, отразявайки два брейкбола и със серия от директни точки от начален удар удържа подаването си. Преследващ целта си, шампионът от US Open трудно можеше да бъде спрян и броени минути по-късно пласира уинъри от форхенд страната си със скорост от над 150 километра в час, които придружени от недостижимите му къси топки бяха отличната рецепта за успех и Алкарас причисли сервиса на австралиеца към актива си.

Оттам насетне Карлитос наложи изцяло волята си над квалификанта и разви аванса си до 5:3 в своя полза, когато за пореден път смени на следващата предавка и реализира серия от уинъри от длановия си удар, за да оползотвори третия си мачбол още при сервис на Кокинакис, узаконявайки първата си победа в Калифорния.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да посрещне дори точка за пробив: Алкарас сломи Кокинакис за летящ старт в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | мастърс 1000 | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook