Без да загуби нито гейм: Томова върза два "геврека" на "щастлива губеща" в Чикаго

от в 07:29 на 23.08.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се завърна след близо едномесечно отсъствие от кортовете по възможно най-добрия начин. Първата ни ракета при дамите осъществи истински разгром в първия кръг на Чаланджъра в Чикаго, след като не отпусна нито гейм на "щастливата губеща" Адесуа Осабуохин и я надигра за едва 52 минути - 6:0 6:0.

Разбира се, то това е съвсем нормално с оглед на обстоятелството, че нигерийката дори няма място в световната ранглиста и за последно е печелила мач в основната схема на турнир през 2019-та година, когато записва успех в откриващия кръг на 15-хилядника в Кайро.

Следващата задача пред Томова обаче далеч не се очертава да бъде толкова лека, защото тя ще премери сили с четвъртата поставена Ализе Корне, но Вики вече е показвала как може да противодейства отлична на бившата номер 11, като през този сезон я надви в Страсбург и има предимство от 2:1 победи в преките си двубои с нея.

Самият мач с Осабуохин не подлежи на някакъв по-сериозен анализ, защото ставаше въпрос за сблъсък между две състезателки от съвсем различна класа и бързо се разбра защо нигерийката се затруднява с това изобщо да играе тенис на професионално ниво, като тя имаше само един геймбол в целия мач и родната ни представителка на практика проведе просто една тренировка в състезателни условия.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без да загуби нито гейм: Томова върза два "геврека" на "щастлива губеща" в Чикаго Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктория томова | Обзори | Чаланджър | чикало

Коментари





Следвайте ни в Facebook