Шампионът от Куинс спря похода на втерана Агут и оформи зрелище с Алкарас на Уимбълдън

от в 23:00 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Действащият шампион на Куинс, Томи Пол, продължава да показва защо е един от тенисистите, намиращи се в най-добра форма в момента. Втората ракета на САЩ не загуби сет от вдъхновения ветеран, Роберто Баутиста-Агут, надигравайки го с 6:2 7:6(3) 6:2 за 2 часа и 4 минути игрово време и ще срещне действащия шампион, Карлос Алкарас, като е любопитно да се спомене, че световният номер 13 е един от малкото тенисисти, които нямат негативен баланс срещу испанския суперталант - 2:2.

Пол демонстрираше неособено убедителен, но достатъчно солиден тенис, за разлика от опонента си, който от своя страна играеше прекалено пасивно. Резултатите не закъсняха и в последните два сервис гейма на Баутиста-Агут, представителят на топ 15 реализира пробив и по този начин поведе с убедителното 6:2.

Във втората част бившият номер 9 започваше да играе по-освободено, за разлика от фаворита, който постепенно започваше да допуска повече неточности. Това позволи на ветерана да реализира пробив след драматичен трети гейм, ала веднага след това шампионът от Куинс изравни резултата.

Следващите подавания минаваха бързо и успешно за сервиращите, поради което се стигна до тайбрек. Първите минути на дългия гейм бяха обещаващи за Баутиста-Агут, ала след 2:1 в негова полза, той съумя да спечели едва една точка и така, с резултат 7:3, Пол увеличи преднината си.

Последната част се разви по почти идентичен, спрямо първата такава. Фаворитът бе инициаторът на разиграванията, а в средата реализира два поредни пробива. Фаворитът запази високото си ниво на игра и затвърди успеха си с 6:2, като така се класира за дебютния си четвъртфинал на Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът от Куинс спря похода на втерана Агут и оформи зрелище с Алкарас на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | роберто баутиста агут | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook