Без Франция и Великобритания: Ето кои 8 отбора се класираха за финалите на Купа "Дейвис"

от в 16:44 на 16.09.2024
Калоян Соколов

Изминалата седмица ни предложи множество драматични битки в отборната надпревара Купа "Дейвис", които предопределиха кои ще бъдат 8-те финалисти през тази година. 16 тима бяха разпределени в 4 групи, които се изиграха съответно в Болоня, Валенсия, Манчестър и Жухай, а голямата изненада е отпадането на световните сили Франция и Великобритания, които имат общо 20 титли в състезанието.

Миналогодишните шампиони от Италия трябваше да се справят без двете си големи звезди Яник Синер и Лоренцо Музети, но уверено се класираха с 3 победи за финалите в Малага, а там ще бъдат и домакините от Испания, които можеха да разчитат на подкрепата на Карлос Алкарас.

До известна степен изенада се явява и отпадането на силния чилийски тим, в който фигурираха имената на двама топ 30 представители, а именно Алехандро Табийо и Николас Джари, чиито усилия не се оказаха достатъчни за победи над експерименталните състави на Германия и САЩ, а ето и пълен списък с класиралите се тимове за шоуто в Малага, което предстои да се състои между 19 и 24 ноември:

1. Италия 

2. Нидерландия

3. Австралия 

4. Испания

5. Канада

6. САЩ

7. Германия

8. Аржентина


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без Франция и Великобритания: Ето кои 8 отбора се класираха за финалите на Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
atp | Испания | италия | карлос алкарас | купа дейвис | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook