Без излишни затруднения: Руне разгроми екзекутора на Андреев и е във втората седмица на РГ!

от в 16:16 на 03.06.2023
Мартин Петков

Холгер Руне нямаше никакви затруднения през днешния ден по пътя си към място във втората седмица на Ролан Гарос. Датчанинът, който продължи без игра във втория кръг след отказването от турнира на Гаел Монфис, демонстрира отражението на спестените сили и безапелационно надигра квалификанта Генаро Алберто Оливиери, за когото интересното е, че именно той спря Адриан Андреев я директен сблъсък помежду им за място в основната схема на състезанието. Миналогодишният четвъртфиналист в надпреварата се нуждаеше близо два астрономически часа на корта, за да оформи крайното 6:4 6:1 6:3, с което ще опита да повтори постижението си отпреди 12 месеца в Париж и да се класира за финалната осмица, но за целта ще трябва да се справи с победителя измежду Франсиско Серундоло и Тейлър Фриц.

Началото на двубоя за аржентинеца беше мечтано, след като той загатна за уменията си в дефанзивен план на любимия си клей и предизвика грешки в играта на фаворита, за да се поздрави с пробив в актива си. Шестият поставен в схемата на свой ред на трепна под напрежението от това да изостане неочаквано назад в резултата, като мигновено вдигна оборотите си и доказа, че случилото се е продиктувано от нужното му време за адаптация към условията на централния корт "Филип Шатрие" и светкавично уинърите от неговата ракета заваляха, при което той спечели пет поредни гейма. Оливиери макар и да се намираше в наглед безизходна позиция, то стабилизира своя бекхенд и отговори с рибрейк, но Руне не допусна колебание в идните минути и от втория опит записа откриващия сет срещу името си.

Във втората част датчанинът със завидно самочувствие продължи започнатото и макар да ставахме свидетели на дълги разигравания от основната линия, то миналогодишният четвъртфиналист разполагаше изцяло с инициативата, като изкачваше своя момент и нанасяше завършващо отиграване. Същевременно Руне поддържаше висок процент на вкаран първи сервис, както и се представяше близо до съвършенството при излизанията си в близост до мрежата, което гарнирано със страхотния му форхенд беше формула за успех и фаворитът отпусна само гейм на световния номер 231, преди да увеличи преднината си в общия резултат.

Стартът на третата част напомни много на този на самия двубой, след като внезапно неточностите в играта на шестия поставен се завърнаха и той сбърка последователно от бекхенд, за да загуби подаването си. Ответната реакция на доскорошния тийнейджър обаче беше на нужното ниво, след като той експлоатира колебливия сервис на квалификанта и го превърна в лесна мишена за агресивните си ретури, осъществявайки рибрейк. Оттам насетне Оливиери трябваше да се бори за спечелването на своите геймове и макар да премина първия си тест с отличен след отразен брейкбол, то впоследствие Руне вдигна твърде високо летвата за способностите на аржентинеца, като го проби и доведе срещата до очакван край.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без излишни затруднения: Руне разгроми екзекутора на Андреев и е във втората седмица на РГ! Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан андреев | ролан гарос | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook