Без изненади: Двукратна шампионка от Шлема преодоля тийнейджърка на старта в Ню Йорк!

от в 20:14 на 30.08.2022
Мартин Петков

Гарбинье Мугуруса има ужасяващ тенис сезон зад гърба, след като двукратната шампионка от Шлема все още не е достигала фазата на полуфиналите при нито едно от 14-те си участия на турнири тази година. Испанката няма никакво време за губене и бързо трябва да преобърне годината си, защото през ноември ѝ предстои да защитава титлата си на WTA Финалите, а тя все още е далеч от това поне да се класира за тях. Световната номер 10 през днешния ден даде начало на кампанията си на US Open и след известни трудности преодоля съпротивата на 19-годишната Клара Таусон за два часа игра - 6:3 7:6(5), с което си осигури сблъсък срещу 17-годишната квалификантка Линда Фрухвиртова.

В началото на двубоя се създадоха леки убеждения, че тийнеджърката се чувства по-комфортно в ударите си и неслучайно първите брейкболи дойдоха на нейната сметка, ала бившата номер едно побърза да докаже статута си в световния тенис, като отрази шансовете на съперничката и проби за 4:1. Мугуруса с това си действие пое контрол над случващото се и умело затвори откриващия сет, без да позволи на датчанката да се противопостави.

Във втората част статуквото на корта се запази и испанката продължи да оказва натиск върху сервиса на Таусон, като първоначално срещна сериозен отпор, но бързо съумя да го преодолее със серия от печеливши удари, за да реализира пробив. Тийнейджърката предусещайки загубата, се отпусна от напрежението и не просто реализира рибрейк, а дори достигна три последователни сетбола при сервис на Гарбинье, но точно тогава крехката ѝ психика излезе наяве, за да ги пропусне безвъзмездно, а на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. Мугуруса започна дългия гейм, като предаде и двете си начални сервирания, за да изостане с два минипробива пасив, ала отново, както при всяка трудна ситуация в мача, се позова на огромния си опит спрямо 19-годишната Таусон и осъществи обрат, за да триумфира в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Двукратна шампионка от Шлема преодоля тийнейджърка на старта в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Гарбинье Мугуруса | клара таусон

Коментари





Следвайте ни в Facebook