Без изненади: Екзекуторката на защитаващата шампионка е на 1/2-финал в Торонто!

от в 00:20 на 13.08.2022
Мартин Петков

Джесика Пегула се радваше на силна първа половина от сезона и заслужено предвид резултатите си дебютира в световния топ 10. С влизането си в челната десетка обаче американката неистово понижи нивото си и това доведе до крайно разочароващи поражения, сред които и ранно отпадне на домашната надпревара във Вашингтон миналата седмица. Пегула бързо се реабилитира от слабото си представяне и показва значителен възход в играта си по време на WTA-1000 турнира в Торонто, където вече отстрани защитаващата шампионка Камила Джорджи, а днес без никакви затруднения се справи със съпротивата на световната номер 46 Юлия Путинцева след 6:3 6:3, за час и 22 минути на корта, като си осигури среща в полуфиналите с двукратната победителка Симона Халеп.

Дебютните минути на двубоя се оказаха повече от интригуващи, след като първоначално седмата в света демонстрира уменията си под напрежение и отрази брейкбол, преди на свой ред да притисне противничката, поздравявайки се с ранен пробив аванс. От този момент нататък постепенно сервиращите наложиха пълна доминация на корта в Торонто и Пегула посредством безупречното си сервиране записа откриващия сет срещу името си.

Втората част не предвещаваше силни мигове за някоя от двете състезателки, ала първата ракета на САЩ намери правилния подход при размените от основната линия и наруши ритъма на Путинцева, с което излезе напред със сет и пробив. До края на срещата Пегула бе безкомпромисна спрямо световната номер 46 и в гейм продължил над 10 минути при начален удар на казахската тенисистка, американката съумя да наложи волята си, оползотворявайки своя пети мачбол, за да се класира на трети WTA-1000 полуфинал за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Екзекуторката на защитаващата шампионка е на 1/2-финал в Торонто! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | джесика пегула | торонто | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook