Без изненади: Медведев преодоля съпротивата на Вавринка и е първият финалист на Diriyah Cup!

от в 17:12 на 09.12.2022
Мирела Николова

Diriyah Cup е първата от серията демонстративни надпревари, които ще се проведат през декември. През вчерашния ден вече станахме свидетели на осминафиналните и четвъртфиналните двубои в турнира, а днес е време да бъде оформен и финалният сблъсък. Първата полуфинална среща противопостави един срещу друг Даниил Медведев и Стан Вавринка, но предварителните очаквания се оправдаха и без особени затруднения руснакът надделя над бившия №3 с краен резултат 6:4 6:4. Така той си резервира място в мача за титлата, където му предстои да се изправи срещу победителя измежду Тейлър Фриц и Камерън Нори.

В откриващия сет всеки от двамата състезатели демонстрираше стабилност от основната линия, като също така можехме често да видим швейцареца да търси пътя напред към мрежата с цел да съкрати разиграванията и да вземе надмощие над непробиваемия от дъното на корта представител на Русия. В шестия гейм бившият №1 бе изправен пред четири брейкбола, но всеки от тях бе спасен след отлично проведени разигравания от задната линия. Впоследствие Медведев на свой ред получи възможност за пробив, която незабавно материализира, а гейм по-късно откри сметката си в общия резултат.

На старта на втората част станахме свидетели на скоростна размяна на пробиви, но в петия гейм руснакът отново се възползва от неубедителните изяви на съперника си от сервис линията и осъществи нов брейк за 3:2. В ответното си подаване той трябваше да отразява шанс за връщане на пробива, но след като се справи с тази задача, оттам насетне не срещна каквито и да било затруднения по пътя към финалната битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Медведев преодоля съпротивата на Вавринка и е първият финалист на Diriyah Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | diriyah cup | даниил медведев | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook