Без изненади: Синер и Хуркач с успешно начало в Париж!

от в 22:33 на 24.05.2022
Мартин Петков

Яник Синер остави добри впечатления с представянето до момента в хода на клей сезона, като достигна четвъртфиналите на Мастърсите в Монте Карло и Рим. През днешния ден италианецът даде старт на участието си на Ролан Гарос, където е бивш четвъртфиналист, като срещна миналия през квалификациите Бьорн Фратанджело, за да го надвие безпроблемно с 6:3 6:2 6:4. Във втори кръг за световния номер 12 предстои да се изправи срещу Роберто Карбайес Баена.

Младежът още в самото начало на двубоя загатна за разликите в класите и скоростно си осигури пробив аванс в четвъртия гейм. В оставащите минути южнотиролецът не срещна съпротива от квалификанта, който не регистрира нито един уинър, и логично записа откриващия сет в актива си.

Синер настъпи педала на газта при старта на втората част и си спечели брейк, за да излезе напред в резултата. Постепенно италианецът притъпи напълно ритъма в играта на Фратанджело с нов пробив, за да увеличи преднината си в отделните части.

Третият сет имаше сходно развитие с отминалите два, като отново станахме свидетели на брейк в откриващото подаване на американеца и световният номер 12 вече докосваше победата. Впоследствие Синер посрещна първи брейкболи, но ги отрази без особено напрежение, за да може минути по-късно при сервис на противника да стигне до крайния успех в срещата.

По-рано днес в закриващ мач на програмата за днешния ден на корт номер 6 излязоха Хуберт Хуркач и квалификанта Джулио Зепиери. Полякът изнесе същински рецитал на начален удар, като нито веднъж не бе заплашен от угрозата да загуби подаването си, което несъмнено оказа своето ключово влияние и Хуби се поздрави с победата след 7:5 6:2 7:5. В идната фаза за световния номер 13 предстои да срещне бившия полуфиналист от турнира Марко Чекинато, който осъществи обрат от 0:2 срещу Пабло Андухар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Синер и Хуркач с успешно начало в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | ролан гарос | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook