Без изненади: Удар на Григор бе избран за най-добрия в Ротердам, още един е в топ 3 (видео)

от в 17:44 на 20.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е сред играчите, които във всеки един свой мач успяват да блеснат с някое изумително изпълнение и да си спечелят овациите на публиката, като това често носи на нашия сънародник призови места в класациите за най-забележителни отигравания в хода на даден турнир. 

През изминалата седмица българинът затвърди отличните си изяви от началото на сезона и достигна до полуфиналната фаза на силната АТР 500 надпревара в Ротердам, където обаче бе спрян на крачка от финала от бъдещия шампион Даниил Медведев. Независимо че не успя да достигне до сблъсъка за трофея, нашето момче остави своята следа в тазгодишното издание на състезанието с няколко феноменални отигравания.

Днес бе публикувана класацията за най-впечатляващите удари в турнира и едва ли има изненадани, че родният ни представител участва с цели две свои изпълнения в топ 3, които биват класирани на първо и трето място. Ударът, който донесе на хасковлията лидерската позиция в класацията, бе невероятният минаващ удар на мачбол в четвъртфинала срещу Алекс Де Минор, след който самият Григор не можеше да повярва какво е сътворил.

Не по-малко впечатляващо е и отиграването, заело трета позиция, което стана факт в същия двубой. Благодарение на ненадминатия си атлетизъм и удивителна прецизност Димитров пласира минаващ удар от бекхенд, който хвана милиметри от линията и заслужи аплодисментите на самия Де Минор.

Пълната селекция с най-добри изпълнения от тазгодишния турнир в Ротердам можете да изгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без изненади: Удар на Григор бе избран за най-добрия в Ротердам, още един е в топ 3 (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook