Без капка милост: Китайка не успя да спечели нито едно свое подаване срещу Сабаленка!

от в 14:36 на 04.01.2024
Мартин Вичев

Световната номер две Арина Сабаленка проведе истинска лекция по тенис на китайката Лин Жу на WTA-500 турнира в Бризбейн. Беларуската я победи по безапелационен начин за малко над час игра - 6:1 6:0. Това е втори успех през новата година за поставената под номер едно в схемата, след като в първи кръг постигна решителна победа над италианката Лучия Бронзети. Следваща съперничка на втората ракета на планетата ще бъде Дария Касаткина, която по-рано днес надви Магда Линет.

Първият сет започна изненадващо, тъй като Жу проби още в първият гейм на срещата, който в крайна сметка се оказа и единственият и. Пробивът беше върнат моментално от Сабаленка и от този момент до края, тя наложи доминацията си на корта. Беларуската проби веднага след това за втори път, за да излезе вече напред в резултата. Актуалната носителка на трофея от Аустрелиън Оупън продължи да властва на корта, като проби и за трети път подаването на съперничката си. След това, не срещна проблеми при затварянето на сета на собствено подаване - 6:1.

Господарството на Сабаленка продължи и през втория сет, който започна с брейк за тенисистката от Беларус. Впоследствие, той бе затвърден безпроблемно. Световната номер две продължи да вилнее по корта, като реализира нов пробив, за да поведе с 3:0. След това обаче, тя срещна трудности при затвърждаването му, тъй като и се наложи да спаси две точки за връщане на единия от двата пробива, но успя да се справи и да поведе с 4:0. Сабаленка не спря дотук, като явно беше решена да не раздава подаръци днес и направи нов брейк, след което при 5:0, безпроблемно затвори мача и подпечата изразителната си победа, гарнирана с преминаването и към четвъртфиналите


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Китайка не успя да спечели нито едно свое подаване срещу Сабаленка! Мартин Вичев
Теми:  
бризбейн | лин жу | сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook