Без капка милост: Медведев изнесе открит урок на Кецманович за малко над час в Аделаида

от в 08:19 на 04.01.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев изпита известни затруднения в първия си двубой за сезона вчера, когато трябваше да спасява цели 9 сетбола в първата част от мача си срещу Лоренцо Сонего, преди италианецът да вземе решение да се откаже във втория сет поради болка в играещата ръка. През днешния ден обаче руснакът бе повече от категоричен срещу втората ракета на Сърбия Миомир Кецманович, постигайки разгромен успех с 6:0 6:3. Така бившият номер едно продължава към четвъртфиналната фаза на турнира в Аделаида, където го очаква сблъсък със сънародника му Карен Хачанов.

Световният №7 наложи своята доминация на корта още от началните минути на срещата благодарение на изключително прецизното насочване на ударите си. Той изцяло опустошаваше сервиса на балканеца, като още с ретура успяваше да поеме инициативата в разиграването и точките в неговия актив се трупаха една след друга. От своя страна, Кецманович не можеше да отговори на високото темпо на игра, предлагано от съперника, и в хода на сета съумя да спечели едва три точки на собствено подаване, с което откриващата част отлетя в сметката на Медведев след само 28 минути игра.

В началото на втория сет сърбинът се отърси от първоначалния шок и с времето започна да придобива все по-голяма увереност в ударите си, успявайки да остане равностоен на своя противник. Възможности за пробив напълно отсъстваха до осмия гейм, в който шампионът от US Open 2021 рязко повиши нивото си, за да осъществи късен брейк, с помощта на който гейм по-късно затвори мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без капка милост: Медведев изнесе открит урок на Кецманович за малко над час в Аделаида Мирела Николова
Теми:  
atp | Аделаида | даниил медведев | миомир кецманович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook