Без капка милост: Швьонтек разгроми една от изненадите в ИУ и ще търси реванш от Рибакина!

от в 00:30 на 17.03.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек преди точно 12 месеца успя да триумфира на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс, с което събра нужния точков актив и след отказването на тогавашната номер едно Ашли Барти, то полякинята се възкачи на трона в световната ранглиста. Завърнала се в Калифорния да защитава титлата си, трикратната шампионка от Големия шлем до момента е безпогрешна, като серията ѝ от поредни двусетови победи продължи и през днешния ден, след като тя нямаше трудности да надделее над една от изненадите на турнира в лицето на Сорана Кърстя, за час и 23 минути на корта - 6:2 6:3. По този начин Ига вече е част от полуфиналната фаза в пустинния град, където обаче я очаква едно от най-сериозните ѝ изпитания в тениса, а именно Елена Рибакина, срещу която няма успех в досегашните им две съревнования.

Топ поставената в схемата побърза още в дебютните минути на двубоя да вземе инициативата, като чрез вариативност в ударите си матира румънката и поведе с ранен пробив. Отговорът на световната номер 83 обаче впечатли, след като тя разкри силните страни в играта си и осъществи рибрейк, който затвърди, печелейки подаването си, и паритетът беше възстановен. Моментният подем на Кърстя в крайна сметка на повлия на цялостната картина в срещата и Швьонтек мигновено установи траен контрол в размените от основната линия, при които беше безупречна във всяко едно отношение и с поредица от четири безответни гейма записа откриващия сет срещу името си.

Доминацията на полякинята във втората част придоби съвсем различни размери, след като тя направи разликата в класите повече от видима и не остави никакви шансове на аутсайдерката, повеждайки с 4:0. Кърстя имаше своя миг на блясък и успя чрез рибрейк да се разпише в резултата, като дори впоследствие на два пъти спечели подаването си, но по никакъв начин не застраши преднината на световната номер едно, която доведе събитията до очакван развой и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без капка милост: Швьонтек разгроми една от изненадите в ИУ и ще търси реванш от Рибакина! Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | индиън уелс | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook