Без колебания: Зверев срази една от звездите на новата генерация и ще търси реванш от Рууд

от в 19:59 на 28.07.2023
Мартин Петков

Александър Зверев продължава силното си представяне на домашния си АТР 500 турнир в Хамбург и се класира за полуфиналната фаза. Германецът, който е четвърти поставен в схемата, затвърди отличната си игра в хода на настоящата седмица и записа трета поредна победа в последователни сетове, надделявайки над тийнейджъра Лука ван Аш - 6:3 6:4. Така световният номер 19 вече се намира на само крачка от място във финала на надпреварата, ала целта ще трябва да надделее над един измежду 18-годишния Артур Фис и топ поставения в схемата Каспър Рууд, от когото преклони глава в полуфиналите на Ролан Гарос.

Началото на двубоя протече напълно по вкуса на олимпийския златен медалист, който се нуждаеше от едва няколко минути да навлезе в оптималния си ритъм и наложи своята доминация в завършващата фаза на играта, което го изведе до пробив аванс още при първата почивка за мача. Впоследствие Саша пропусна брейкбол, за да дублира предимството си в статуквото, ала това далеч не му повлия психологически и той безпроблемно на собствен сервис записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част младият французин най-после съумя да се отпусне от обзелата го скованост на моменти и повиши значително интензивността в разиграванията, което го отведе дебютен за срещата пробив в актива му, който затвърди след две спасени точки за рибрейк. Полученият импулс от стореното изведе Ван Аш напред в резултата с 4:1, но оттам насетне грешките от неговата ракета се превърнаха в постоянно явление на корта, докато местният герой Зверев усети възможността си да търси пълния обрат в сета и наложи волята си над своя млад колега, за да спечели следващите пет гейма, а с това и сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без колебания: Зверев срази една от звездите на новата генерация и ще търси реванш от Рууд Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | лука ван аш | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook