Без Кузманов и Лазаров, но с 15-годишния Иванов: Рекордно млада България за Купа "Дейвис"

от в 13:15 на 05.09.2024
Калоян Соколов

България щв излезе с рекордно млад състав в мачовете срещу Ел Салвадор за Купа "Дейвис", а от състава отсъстват двамата играчи с най-голям принос за отбора през последните години, а именно Александър Лазаров и Динитър Кузманов. Лазаров онзи ден заяви, че никога повече няма да играе за националния отбор при настоящото ръководство, докато Кузманов в началото на годината напусна поста си в Управителния съвет на федерацията и изглежда също към момента не е в особено добри отношения с ръководните органи в българския тенис. На разположение отново няма да бъде и Адриан Андреев, който от години отказва да играе за Купа "Дейвис".

Така българският тим ще трябва да гради един напълно нов облик, като определено мач с държавата от Централна Америка е удобен случай за подобно нещо, тъй като съперникът не разполага с ранкирани тенисисти на сингъл, като тяхната голяма звезда е двойковият специалист Марсело Аревало, който е 2-кратен шампион на двойки от Ролан Гарос.

България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство за мъже на 14 и 15 септември в Пловдив. Двубоят ще се играе на кортовете на ТК „Локомотив", а мачовете и в двата дни ще започнат в 16.00 часа.

Капитанът Валентин Димов е решил в състава ни този път да попаднат Пьотр Нестеров (21 г.), Янаки Милев (20 г.), Александър Донски (26 г.), Илиян Радулов (19 г.) и Иван Иванов (15 г.), който преди няколко седмици изуми с достигането си до финала на фючърса в София, превръщайки се в първия финалист в професионалния тенис, роден през 2008-а година.

Отборът ще проведе лагер от 9 септември в Пловдив, като това ще бъде дебют за Илиян Радулов и Иван Иванов, като Иван става най-младия състезател в историята на България в турнира.

При победа в този мач България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, предстои бараж за оставане в Световна група II.

Източник: БФТ

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без Кузманов и Лазаров, но с 15-годишния Иванов: Рекордно млада България за Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | александър лазаров | бгтенис | българия | димитър кузманов | иван иванов | илиян радулов | купа дейвис | пьотр нестеров | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook