Без никаква милост: Блестяща Томова отпусна само гейм по пътя към 1/4-финалите в Полша!

от в 13:10 на 04.08.2022
Мирела Николова

Виктория Томова откри сезона си на твърди кортове през миналата седмица с участие на WTA турнира в Прага, където обаче не успя да покаже на какво е способна, и напусна надпреварата след втория си двубой. Сега обаче най-добрата ни тенисистка реши да се включи в ITF W100 турнира в полския град Гроджиск Мазовецки, където до този момент демонстрира високо ниво на игра, което днес я изведе до четвъртфиналите на състезанието. 

Първата ни ракета при дамите бе безкомпромисна от първата до последната точка в осминафиналната си среща със световната №250 Катарина Хобгарски и отпусна едва един-единствен гейм на германката, за да затвори двубоя в своя полза за повече от категоричното 6:1 6:0 след само 55 минути игра. Така тя се приближава само на победа от място в челната стотица на световната ранглиста, като единственото препятствие пред нея ще бъде победителката от мача между Катаржина Кава и Юлиана Лисарасо.

В хода на целия сблъсък нашето момиче успяваше да вкарва разиграванията в удобното за себе си русло, принуждавайки съперничката да влиза в продължителни размени и дочаквайки неизбежен пропуск от нейна страна. Неточностите от ракетата на Хобгарски валяха една след друга, което в комбинация с безапелационната игра на Вики изведе софиянката до два пробива и скоропостижен успех в откриващия сет.

Пълната доминация на Томова се пренесе и във втората част, където играта на германката напълно се разпадна и тя бе лишена от всякакви шансове срещу перфектно представящата се българка. Без никаква интрига първата ни ракета при дамите спечели съперниковото подаване на три пъти и записвайки цели 11 поредни гейма на сметката си, се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никаква милост: Блестяща Томова отпусна само гейм по пътя към 1/4-финалите в Полша! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook