Без никакви колебания: Рубльов не остави шансове на световния №9 и е 1/4-финалист!

от в 20:20 на 05.09.2022
Мирела Николова

Изявите на Андрей Рубльов на тазгодишния US Open са повече от неубедителни, имайки предвид как руснакът редува петсетов трилър с трисетова победа. Днес той не изневери на себе си и след като в третия кръг трябваше да играе пълен формат, в осминафиналите той постигна успех в последователни части - 6:4 6:4 6:..., отстранявайки световния №9 Камерън Нори. По този начин московчанинът се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу победителя измежду Рафаел Надал и Франсис Тиафо.

В дебютния сет сервисът на двамата състезатели функционираше безотказно и в по-голямата си част разиграванията биваха решавани след не повече от 4 удара. Посрещащите рядко успяваха да спечелят точка на чуждо подаване и напълно резонно паритетът се запази до 4:4. В деветия гейм световният №11 разгърна потенциала си от форхенд страната и постави под натиск британеца, който не устоя на напрежението и допусна две поредни непредизвикани грешки, с които предаде подаването си, и скоро откриващата част отиде в сметката на руснака.

Нори продължи да бъде разколебан на начален удар и в началните минути на втория сет, където не успяваше да извлече максималното от сервиса си и откриваше пред опонента редица възможности за пробив. Рубльов постигна целта си в третия гейм, когато отново наложи агресивния си стил и предизвика серия неточности на противника, а впоследствие запази високото си ниво на игра и увеличи преднината си до 3:1. Оттам насетне последваха рутинни геймове за сервиращите, в които никой от двамата не получи брейкбол, и така московчанинът се доближи на сет от победата.

Статуквото на корта се запази и в третия сет, като в него отново Рубльов бе по-инициативният от двамата, задаващ темпото на игра. Възползвайки се от поредния спад в представянето на опонента, руският представител отново се откъсна с пробив аванс, който обаче съвсем скоро бе заличен, тъй като последва най-силният гейм на ретур за Нори в целия мач. Това все пак не спря устрема на 11-ия в света по пътя му към крайния успех, защото при 4:4 бившият №5 отново повиши нивото си и осъществи нов брейк, с който предреши съдбата на двубоя в своя полза.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без никакви колебания: Рубльов не остави шансове на световния №9 и е 1/4-финалист! Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | андрей рублов | камерън нори | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook