Без нито седмица почивка: Де Минор подчини бивш номер 3 и финалист от Уимбълдън в Хертогенбош

от в 20:01 на 14.06.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор се класира за полуфиналите на ATP 250 надпреварата в Хертогенбош. Австралиецът достигна до своята рекордна 9-та позиция в световната ранглиста, след като направи рейд към дебютния си 1/4-финал на Ролан Гарос, но не си даде нито седмица почивка и веднага смени клея в Париж с тревните кортове на надпреварата в нидерландския град.

Австраиецът се бори за класиране на ATP финалите в Торино, като точковите разлики в класацията между него, Каспър Рууд, Хуберт Хуркач и Григор Димитров са минимални, а титла в Хертогенбош ще позволи на Де Минор да дебютира в топ 8 на света и временно да заеме точно позицията, която ще го класира за Мастърса на 8-те най-добри играчи през сезона.

Световният номер 9 категорично се чувства далеч по-комфортно на бързите настилки спрямо червените кортове и го доказа, след като на старта надигра в два сета Зизу Бергс, а днес съумя да преодолее съпротивата на един от най-опасните състезатели на тревни кортове, а именно бившия финалист от Уимбълдън - Милош Раонич.

Някогашният номер 3 трябваше да се бори с много контузии през своята кариера и почти не е играл състезател тенис от 2021-ва насам, но неговият могъщ сервис го изведе до впечатляващи победи над Джордън Томпсън и Роберто Баутиста Агут, за да си осигури среща с топ поставения от Австралия. Де Минор обаче се оказа твърде сериозно предизвикателство към този момент за 2-метровия канадец и го надигра с крайното 7:5 6:2, а Уго Юмбер е единственото препятствие, което дели "Демона" от неговия трети финал в ATP Тура на трева.

Раонич минаваше като на шега през първите си сервис геймове, но скоро представителя на топ 10 демонстрира нагледно защо е считан за един от най-добрите посрещачи в Тура и съумя да постигне пробив за аванс от 3:2. Бившият финалист от Уимбълдън пък показа, че също има своите оръжия в играта от дъното на корта и изчакваше точния момент, за да скъси форхенда си по диагонала и да атакува мрежата, а неговата смела игра беше възнаградена с рибрейк.

33-годишният тенисист продължи да води играта и беше на две точки от спечелването на сета при 5:4 в своя полза, само че фаворитът започна да контрира своя съперник все по-успешно и обърна нещата до 6:5 в своя полза, като отрази 3 поредни точки за пробив в 12-ия гейм, за да поведе в сетовете.

За съжаление, тялото на канадеца го предаде за пореден път и той видимо не се чувстваше комфортно във втората част, където загуби пет поредни гейма и не спечели нито едно разиграване при двата пробива на Де Минор, който беше безмилостен към контузения си опонент и затвори скоропостижно срещата в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без нито седмица почивка: Де Минор подчини бивш номер 3 и финалист от Уимбълдън в Хертогенбош Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | милош раонич | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook