Без нужда от ваксина: Джокович ще има право да участва на Ролан Гарос

от в 04:57 на 08.01.2022
Калоян Соколов

Обстоятелствата превърнаха по неволя Новак Джокович в истински герой от екшън филм, след като сърбинът влезе в Австралия с грешна виза и не можа да докаже правото си на медицинско изключение, което беше придобил от самите организатори, за да отпътува към Мелбърн. В момента световният номер едно е поставен под пълна карантина в хотелска стая за период от 72 часа, след които окончателно ще разберем дали Ноле ще има право да участва на Аустрелиън Оупън или ще бъде депортиран обратно в Сърбия.

Любопитна подробност е, че задължителната ваксинация е критерий за влизането в Обединеното Кралство и Съединените американски щати, а именно там се провеждат други две от "мейджър" надпреварите в света на тениса. Така водачът в ранглистата може да се окаже до огромна степен принуден да се имунизира срещу коронавирус, за да продължи с нормалния ритъм на своята професионална тенис кариера и да запази жива мечтата си за подобряването на рекорда по брой титли от Големия шлем.

Все пак добри новини за Ноле има и те идват от френската спортна министърка Роксана Марасиняну. Тя разкрива, че към момента страната не изповядва  толкова строга политика по отношение на неваксинираните и всеки е свободен да премине границите на Франция, макар че рестрикциите са далеч по-сериозни за неимунизираните.

По-рано през седмицата обаче френският президент Еманюел Макрон призна как би искал да направи труден живота на подобен тип хора и не е изключено мерките тепърва да се затегнат. Към днешни дни обаче нещата не стоят така и Марасиняну уверява, че Джокович би могъл свободно да играе на Ролан Гарос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Без нужда от ваксина: Джокович ще има право да участва на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook