Без особени проблеми: Каспър Рууд победи Чорич и върна шансовете на Норвегия за триумф

от в 06:19 на 01.01.2024
Мартин Вичев

Каспър Рууд постигна втора победа за сезона, побеждавайки първата ракета на Хърватия Борна Чорич в група F на United Cup. Норвежецът не изпита сериозни затруднения и победи хърватина след час и 26 минути игра - 4:6 1:6. Световният номер 11 върна шансовете на страната си за победа срещу Хърватия, тъй като по-рано днес Дона Векич надви доста трудно Малене Хелго.

Началото на първия сет бе белязано от предпазливостта на двамата състезатели, като пръв до възможност за пробив при 1:1 стигна хърватина, но не успя да се възползва от нея. Впоследствие, Рууд пък имаше шанс да излезе едни гърди напред с брейк, ала Чорич устоя на напрежението и се спаси от надвисналата го опасност. В последвалите геймове на срещата, двамата тенисисти не изпитваха проблеми на собствено подаване. При 5:4, когато Чорич сервираше за оставане в сета, напрежението оказа влияние над него и той допусна спад, с който позволи да бъде пробит и първата част да бъде на сметката финалиста от Ролан Гарос - 4:6.

Вторият сет започна по изненадващ начин, след като Чорич оказа натиск над Рууд и достигна до 2 брейкбола, но норвежецът показа здрави нерви и отрази опасността, откривайки сметката си във втората част. Впоследствие при 1:2 при сервиз на хърватина, световният номер 11 достигна до три възможности да излезе напред в резултата. Първите две бяха отразени от Чорич, но при третия брейкбол, късметът си каза думата, като топката се удари в мрежата и стана крайно неудобна за връхлитащия напред хърватин и той инкасира пробив. При 1:4, отново при сервиз на Чорич, Рууд се хвърли с всички сили да пробие за втори път в сета, пласирайки фамозен минаващ удар. В крайна сметка, норвежецът успя да пробие за 1:5 и да си осигури сервиране за мача. На собствено подаване, финалистът от Ролан Гарос не срещна проблем и затвори мача, връщайки шансовете на страната си за триумф срещу Хърватия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без особени проблеми: Каспър Рууд победи Чорич и върна шансовете на Норвегия за триумф Мартин Вичев
Теми:  
united cup | борна чорич | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook