Без победа на трева, а сега на финал в Куинс: Отличната седмица на Краинович продължава!

от в 20:32 на 18.06.2022
Владислав Риждов

Филип Краинович имаше неубедителен сезон до момента и рядко успяваше да запише две поредни победи в АТП надпревари, като това за последно се случи в началото на месец февруари. И въпреки че до началото на седмицата сърбинът нямаше победа на трева в кариерата си, сезонът върху тази настилка започна доста оптимистично за сърбина и след като през вчерашния ден той се класира за дебютния си полуфинал, надигравайки приятната изненада Раян Пенистън в Куинс, днес световният номер 48 не остави никакви шансове на Марин Чилич и в утрешния ден ще се опита да грабне своята дебютна титла.

Двамата стартираха с безупречна игра и бе почти невъзможно посрещачите да се сдобият с каквито и да е шансове за брейк. Това все пак се промени в средата на откриващата част, когато по-нискоранкираният от двамата направи изключителна серия от осем поредни точки, за да се откъсне напред с 4:2. Чилич обаче продължи да се бори и имаше своя шанс да възстанови равенството, но по-добрата игра от страна на сърбина се увенча с още един пробив, който прати частта срещу името му.

Чилич мигновено се прегрупира и това се видя още със старта на втория сет, когато полуфиналистът от Ролан Гарос се озова с аванс от 0:40 в първото подаване на съперника си. Краинович обаче майсторски се измъкна от трудното положение, а това изглежда бе дало допълнителен импулс в неговото представяне, тъй като много скоро самият той вече притежаваше лидерството - 4:1. До края бившият финалист от Мастърса в Париж остана непоклатим и скоро можеше да празнува класирането си за финала, където ще се изправи срещу защитаващия титлата си Матео Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без победа на трева, а сега на финал в Куинс: Отличната седмица на Краинович продължава! Владислав Риждов
Теми:  
атп | марин чилич | обзор | тенис турнир в куинс | филип краинович | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook