Без право на реч: Организаторите в Мадрид с неуважителен акт към призьорките на двойки

от в 05:13 на 08.05.2023
Калоян Соколов

Фелисиано Лопес изживя тежка седмица като турнирен директор на надпреварата в Мадрид, след като беше обвинен в сексистко отношение спрямо тенисиските от WTA Тура. Повод затова беше разликата в големината на тортите, които бяха приготвени за астралните блзинаци Карлос Алкарас и Арина Сабаленка. Местният любимец беше почетен с 3-етажно сладко изкушение и специална церемония на корта, докато световната номер две не получи почти никакво индивидуално внимание и трябваше да се задоволи единствено с една доста скромна на размери торта.

Тогава Лопес се опита да излезе от ситуацията и контрира с аргумента, че единствено Алкарас е играл официален мач във въпросния ден и освен това напомни как състезанието се провежда в Испания и затова е напълно нормално да има по-голям акцент към личния празник на Карлитос.

Бившият номер 12 обаче направи много по-сериозен гаф през вчерашния ден, тъй като се оказа, че финалистките и шампионките в двойковия турнир при дамите не са получили възможност да изнесат своите традиционни речи по време на церемонията по награждаването. Неприятното в случая е, че нещата далеч не стояха така при мъжете, защото Карен Хачанов и Андрей Рубльов имаха предостатъчно време да се обърнат към важните за тях хора и да изразят всички свои мисли, след като бяха триумфирали с купата при тандемите.

"Трудно е да обясня на Лео, че мама няма да има възможност да го поздрави на церемонията по награждаването" - гласеше красноречивият пост на Виктория Азаренка, която завоюва трофея в тандем с бразилката Беатриз Хадад Мая, след като двете надиграха Джесика Пегула и Коко Гоф.

Самата Гоф също изрази негативните си емоции от обстоятелството, че не е получила възможност да говори, а в крайна сметка четирите тенисистки използваха социалните медии, за да споделят недоизказаното по-рано от тях и същевременно да обърнат внимание на този наистина недопустим акт на неуважание от страна на организаторите, който беше осъден моментално от редица други звезди в WTA Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без право на реч: Организаторите в Мадрид с неуважителен акт към призьорките на двойки Калоян Соколов
Теми:  
wta | беатриз хадад мая | виктория азаренка | джесика пегула | коко гоф | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook